Företagande på vårt sätt

Jag älskar verkligen att vara företagare. Nu är det snart säsongs- skifte i verksamheter och då börjar tankarna snurra lite extra. Våra vad, hur och varför behöver ses över och spikas igen innan vi går vidare in i nästa fas.

För en tid sen fick jag en idé om en inte-nudda-marken-bana och i förrgår var den färdig. Att vi kan ta snabba beslut beror förstås på att vi har en plan för vår verksamhet.

Vi jobbar med utveckling hela tiden, att lyfta verksamheten. Men det som är viktigt för oss är att jobba med det utgångsläge vi har. Grunden i vår verksamhet är jag och maken och då är förstås våra kompetenser en viktig pusselbit. Men inte bara det – vad vi tycker är kul är också en viktig del. För en sak är säker, vi jobbar hårt. Utan glädje går det inte att hålla vårt tempo.

Vår bransch analyseras och det görs en massa kartläggning över vad besökarna vill ha och jag vet att många följer detta till hundra procent. Men vi har faktiskt valt att gå åt andra hållet, vi gör en verksamhet som vi skulle vilja besöka. Vi tänker att om 80% av alla turister vill ha en viss typ av verksamhet finns det mängder med företag som kommer leverera just det. Men de där andra 20 procenten vill ha något annat och oddsen att ett antal vill ha det vi valt att leverera är rätt bra.

Vi väljer därför att bygga vår verksamhet på det som ger oss glädje, där våra kompetenser får användas på bästa sätt. Det blir bäst i slutändan har vi bestämt.

Våra fokusområden och lite mer om verksamheten får ni en annan gång. Nu ska jag iväg och hämta bär i grannbyn. I helgen är vi fullbokade och vi har dessutom tårtkalas i cafét som vi kör säsongens sista för i år. Tjoho – vi ses på andra sidan 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *