Dåliga dagar…

Rätt så ofta får jag frågan om jag alltid är glad. Kanske för att jag nästan alltid är just glad. Det är liksom mitt naturliga läge och så har det nog alltid varit.

Men alltid glad, nej självklart inte. Det jag däremot är bra på är att inte fastna i en negativ känsla. Att inte gräva ner mig i ilska eller sura för något. Jag ser både här och där hur vissa väljer att fastna i ilska över saker som det inte går att göra ett dugg åt. Fastnar i gamla oförrätter eller missförstånd som passerat för länge sen. Enligt mig totalt värdelöst och onödigt.

Jag har levt rätt många år och har självklart träffat skitstövlar på vägen. Folk som kallat mig saker, som behandlat mig knasigt, skällt på mig osv men rent krasst – varför skulle jag låta det påverka mitt humör idag? Varför skulle jag gå runt och vara sur för något som hänt för veckor, månader eller år sen? Löser det en endaste sak? Påverkar det händelsen? Blir något ogjort eller ändrar det vad som hänt? Skulle inte tro det …

Därför har jag tagit beslutet att tillåta mig att känna alla känslor, men låter bara de bra stanna kvar. Jag har bestämt mig för att inte låta en dålig känsla förstöra en hel dag.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *