Campingfika – testkör nya ugnen

Vi är hängivna campare. Det är guld för såna som oss som gillar omväxling och har svårt att bara ligga still. Det där med mat är dock viktigt för oss även när vi inte har ett komplett kök. Vi har klarat oss många år med ett uppdaterat Trangiakök – uppdaterat med en gasolbrännare. Men i år har vi äntligen shoppat loss och köpt en Omniaugn till Trangian.

Häromdagen var det dags för provkörning. Det blev en Mojitokaka på mitt sätt. Basen var min vanliga sockerkaka.

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • knappt 1 dl hett vatten

Vispa ihop ägg och socker, rör ner de torra ingredienserna och sist vattnet.

Smeten smaksatte jag med en blandning av hälften myntablad hälften blad från Dr Westerlund och nån msk vatten. Bladen mixade jag till en hyfsat homogen blandning. Av blandningen mätte jag upp ca 2 msk av detta och blandade ner i sockerkakssmeten innan jag hällde ner det i min smorda Omniaform.

40 min senare hade jag en finfin Mojitokaka. Kakan var himla god dessutom. Nästa kaka ska jag plocka av från värmen efter 35 min då den blev något för torr enligt min smak.

Receptet går förstås utmärkt att använda i vanlig ugn, kör den då i en smord och mjölad sockerkaksform tills den lossar lite från formen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *