Affärsutveckling…

När vi tänker ”affärsutveckling” ser många en bild av kavajklädd person på tjusigt kontor framför sig eller en hektisk industrilokal. Men ett faktum är att de allra flesta företag i Sverige är ganska små sådana. Även i våra små företag jobbar vi med affärsutveckling.

Bilderna här ovan är alla från tillfällen där jag jobbat med just affärsutveckling. Vi har i dagsläget två aktiva verksamheter och där jobbar vi med utveckling dagligen. Det kan vara alltifrån att ta fram nya recept till framtida konferensfika. Men det kan också vara att skapa en vacker miljö runt blivande restaurang.

En annan typ av affärsutveckling som jag just nu jobbar väldigt intensivt med är en hållbarhetscertifiering, hållbar gård. Det är en certifiering av landsbygdsföretag som hyr ut turistboende. Ett oerhört roligt uppdrag där jag får förmånen att hjälpa erfarna företagare att utveckla sin verksamhet till att bli mer hållbara.

När jag pratar hållbarhet i den här typen av uppdrag finns det en mängd olika delar som jag tittar på. Det kan vara till exempel social hållbarhet. Att vi gemensamt jobbar med lokala företag, föreningar och individer har stort värde. Det bidrar till en levande landsbygd som enligt mig är en viktig fråga.

De mer klassiska frågorna som gäller hållbarhet har jag också med i våra samtal, som miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

Hållbar affärsutveckling kommer jag återkomma till i flera inlägg eftersom det är en hjärtefråga. Närmaste dagarna väntar 4 engagerade företagare på mitt besök (hoppas jag) och med detta avslutar jag dagens inlägg från ett soligt Trollhättan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *